Tak for i år
Vi ses i 2020

Anne-Marie Jørgensen & Ole Zester

 

Anne-Marie Jørgensen 

Vikingespillet har spillet en stor rolle i Anne-Marie Jørgensens liv siden barndommen. Hendes far, Helge Jørgensen, medvirkede siden 1950erne. Det var dog først som 16-årig, at Anne-Marie (født 1960) selv begyndte at spille vikingespil. Siden da har hun spillet mange taleroller, optrådt i det daværende vikingetaffel, været statist, og senest har hun været koordinator for publikumsrundvisningerne på Kalvøområdet. I det civile liv har Anne-Marie taget uddannelse som folkeskolelærer og som cand. mag. i historie og etnologi og arbejder nu med begge uddannelser som ansvarlig for Frederikssund Lokalhistories arkiver.
Historiefaget gav hende en god baggrund for at skrive bogen "Vikingespillene i Frederikssund 1952-2005", som udkom i 2009. Siden er det blevet til endnu en lokalhistorisk udgivelse.
Det er ikke første gang, Anne-Marie har forsøgt sig med at skrive dramatik. I 2013 skrev Anne-Marie sammen med Ole Zester vikingespillet Hagbard og Signe, og i2015 skrev den samme forfatterduo vikingespillet Hroar og Helge.

                                                                          

     Ole Zester ok

Ole Zester (født 1964) har medvirket i Vikingespillene siden 1996. I de første år som lurblæser. Siden er det blevet til flere taleroller, og luren er blevet udskiftet med sværd og skjold.
Som barn af 70'erne er han opvokset med Star Wars og rollespil, og derfor har genrer som SciFi og fantasy altid stået ham nær.
I det civile liv arbejder Ole med tal og databaser i en større dansk medicinalvirksomhed.
Dette års vikingespil er Oles tredje år som forfatter af et vikingespil, idet han sammen med Anne-Marie i 2013 skrev dramaet om Hagbard og Signe og i 2015 vikingespillet om Hroar og Helge.

 

daenfifrdeitnoptruessv